Google, Drive ve Resimler Uygulamaları Arasındaki Senkronizasyonu Durduracak

Google, Drive ve Resimler Uygulamaları Arasındaki Senkronizasyonu Durduracak

Google, Drive ve Resimler uygulamasının birbiriyle resimleri ve videoları paylaşma özelliğinde farklılığa gidiyor. Teknoloji devinin yapacağı bu farklılık, çözeceğinden daha çok probleme neden olabilir. 10 Temmuz’dan itibaren Drive’a ya da Resimler’a yüklediğiniz dosya otomatik olarak değişik servisle senkronize olmayacak. Aynı biçimde bu servislerdeki dosyalardan birini sildiğinizde bu ötekisine tesir etmeyecek.

Dosyalar, Drive’dan Resimler’a Drive’da bulunan ‘Upload’ özelliği kullanılarak sevk edilebilecek ancak bunun tersi bir harekâtta eş bir yol izlenmeyecek gibi gözüküyor. Google, yayınladığı blog yazısında 10 Temmuz’dan evvel senkronize edilen dosyaların çift depolama alanı kaplamayacağını söyledi.

Google’ın bu farklılığı kullanıcılardan gelen senkronize dosya paylaşımının kafa karıştırıcı olduğu güzergahındaki geri bildirimlerle yaşama geçirildi. Google, bu hücumun Drive ve Resimler arasındaki tecrübeyi kolaylaştıracağını söyledi.

Yaşanacak olan bu farklılık, Google Drive’ın Dosyalar uygulamasında entegre olduğu Chromebook kullanıcılarının canını sıkabilir. Bu özelliğin etkin olduğu Chromebook kullanıcıları, Google Resimler dosyalarını dolaysız olarak buradan idareyebiliyordu ancak bundan sonra Chromebook kullanıcıları için işler azıcıkçık karışabilir.

Backup ve Sync taşıtlarıyla hâlen Resimler ve Drive dosyalarını senkronize edebilirsiniz. Bu vasıtalar aracıyla yaptığınız senkronizasyonlar servis kotanızı yalnızca bir kere kullanmış olacak. Ayrıca bundan sonra Resimler uygulamasındaki bir resim üzerinde yapılan farklılıklar otomatik olarak Drive’daki dosyaya yansıtılmayacak.