2019 Sundance Film Şenliği’nin Öne Çıkan Filmi: Honey Boy

2019 Sundance Film Şenliği'nin Öne Çıkan Filmi: Honey Boy

Bağımsız sinema filmlerine mükâfat veren ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Mutlak Lake kentinde tertip edilen Sundance Film Şenliği’nin bu yılki öne çıkan filmlerinden bir tanesi Honey Boy’du. Film; baskıcı ve içki babasıyla yaşayan, daha sonra büyük bir film yıldızı olup milyonlar kazanan çocuk bir oyuncunun acayip hikâyesini anlatıyor. Filmi bu kadar alaka çekici kılan şey ise şanlı oyuncu Shia LeBouf’ın otobiyografik hikâyesini anlatıyor olması. Filmde Shia LaBeouf’ın babasını ise LaBeouf’ın kendisi canlandırıyor.

Filmle alakalı gelen tenkitlere bakıldığında özellikle Shia LaBeouf ve LaBeouf’ın çocukluğunu canlandıran Noah Jupe’un performansının öne çıktığı görülüyor. Dile getirilen bir değişik tenkit ise LaBeouf’ın oldukça sansasyonel, duygusal ve içten bir performans sergilediği doğrultusunda.

YouTube video

Filmin rejisörlük koltuğunda oturan Alma Har’el’in de ilk uzun metrajlı film tecrübeyi olan Honey Boy’da içki babalara sahip olan Shia LaBeouf ve Alma Har’el, tabir yerindeyse kendi iblislerini çıkarmışlar. Rejisörün performansıyla alakalı yapılan yorumlar arasında ise Har’el’in anlatım stilinin oldukça içten, yoğun ve görsel olarak etkileyici olduğu bulunuyor. Filmin artta bulunan Amazon, hiç kuşkusuz ki filmin şenliklerden mükâfatlarla dönmesini bekliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’de 8 Kasım’da vizyona girecek olan filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz emin değil ancak filmin IMDb sayfasının vizyon tarihleri kısmında yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İrlanda ve Birleşik Kraliyet bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.